LONE STAR. Una relíquia d’un passat llunyà

LONE STAR. Una relíquia d’un passat llunyà

CARLES_BUJOSA  per Carles Bujosa

Lone Star va ser un grup de roc Barcelonès dels anys 60, format als seus orígens per Pedro Gené (veu i líder de la banda), Willy Nab (guitarra solista), Rafael de la Vega(baix), Enric Fusté, (piano) i Enrique López (bateria).
Tot va començar l’any 1959 quan Pedro Gené va tornar a Barcelona després d’haver viscut un any a Londres on va conviure amb tota l’explosió del roc britànic. Gené havia estat professor de piano al conservatori del Liceu de Barcelona i quan va tornar va reunir antics companys amb la ferma idea de crear un grup de roc.
El nom de “Lone Star”, curiós per a la època, va sorgir de la negativa per part de Genè de dir-se “LOS … alguna cosa” i de la seva fascinació pel blues i per la guerra de secessió nord-americana. Com va comentar José María Iñigo a un programa de televisió dels anys seixanta, “un nom assequible a la pronunciació…”
Així varen començar a actuar a bars i locals de Barcelona fent versions de Ray Charles fins que, l’any 1961 el segell EMI es va fixar en ells i el va editar el seu primer EP, en anglès. Un dels temes clàssics d’aquest moments va ser “My babe”.

Però un dels principals èxits d’aquella època va ser la versió en castellà de “House of the rising sun” de The Animals, arribant a vendre més singles a Espanya i Sud-Amèrica que la pròpia banda britànica.

L’any 1967, arribarien a gravar el seu primer LP on Gené ja va exigir a EMI que almenys la meitat del temes fossin propis (fins aleshores només enregistraven versions).
Per aquells anys, Lone Star comença a alternar les seves actuacions com a grup de roc i com a banda de Jazz, cosa absolutament original en aquells anys, atès que, aleshores, no hi havia cap banda estable de jazz al país. Cal esmentar dos concerts que varen marcar una fita d’aquesta època: el de “San Carlos Club” de Barcelona i el del “Teatro Beatriz” de Madrid

L’any 1968 apareix un dels seus temes més llegendaris : “Mi calle”

Molts més èxits varen seguir dins d’aquesta original trajectòria, sempre poblada d’exitosos concerts que es varen anar perllongant al llarg dels anys.
Cal destacar el clamorós èxit del concert de Lone Star amb Eric Burdon (de The Animals) l’any 1982, organitzat pel PSUC a Montjuic amb motiu de la “festa del treball”.
L’any 1996 l’actuació de Lone Star al festival del “GREC” de Barcelona va tenir un gran èxit amb col·laboració de gent de la talla de Manolo García, Teddy Bautista, Loquillo, Carlos Segarra i Rosendo .
Posteriorment Lone Star tanca la seva trajectòria amb la darrera brillant actuació al “Mercat de Música Viva de Vic”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *