EL RACÓ DE LES OMBRES per Carles Bujosa

OLIAS OF SUNHILLOW. L’anhel de fantasia que et farà sentir viu

L’anhel de fantasia que et farà sentir viu.

 CARLES_BUJOSA  per Carles Bujosa

 

Olias of Sunhillow és el primer àlbum en solitari de Jon Anderson, llegendari cantant del grup Yes que va veure la llum l’any 1976.

L’àlbum explica la història de l’èxode de tot un poble a causa d’una greu catàstrofe al seu món. Tres genets des de llocs desconeguts, éssers de llum, energia, i música, es troben al Jardí de Geda. Els tres s’uneixen per tal de salvar les quatre tribus de Sunhillow Nagrumum, Asatranius, Oractanium, i Nordranius — de la destrucció imminent del seu món.

Olias, nom del protagonista de la història, és el responsable del disseny i de la construcció de la nau planejadora Moorglade, que transportarà la gent cap a la nova terra. Ranyart és qui ha de conduïr la nau i QoQuaq és el líder que haurà d’unir les quatre tribus de Sunhillow per tal de poder materialitzar l’èxode. Al final tots tres moriran, tot havent aconseguit la salvació de la humanitat .

El disseny de la carpeta és absolutament impressionant amb uns dibuixos d’un detall gairebé malaltís de David Fairbrother-Roe que ambienten perfectament la història ben guarnida per la música.

 

Musicalment parlant, el treball d’Anderson és molt interessant. Tot i ser un producte dels 70, es pot veure una clara inclinació més cap a la creació de paisatges sonors integradors d’una obra que cap a l’estricta composició de “cançons”.

L’àlbum consta de vuit temes, i va ser enregistrat a l’estudi personal de Jon Anderson, durant quatre mesos. Per això va utilitzar tota mena de teclats, alguns d’ells memorables com el moog, junt amb d’altres instruments de corda i percussió d’arreu del món.

L’àlbum està molt ben estructurat, els papers que juguen els diversos instruments són relativament senzills (la majoria els toca i enregistra el mateix Anderson), però  la seva combinació esdevé com un conjunt que de vegades pot semblar dens i de gran complexitat portant-nos a un resultat absolutament encisador i que vessa màgia i fantasia.

Aquí podeu gaudir d’una reproducció del conjunt de l’obra acompanyada per les meravelloses imatges de l’àlbum. Tancau els ulls i podreu viatjar a un món ben ple de fantasia que us durà molt més enllà.

1. Ocean Song (3:05)

2. Meeting (Garden of Geda) / Sound Out the Galleon (3:34)

3. Dance of Ranyart / Olias (To Build the Moorglade) (4:19)

4. Qoquaq Ën Transic / Naon / Transic Tö (7:08)

5. Flight of the Moorglade (3:24)

6. Solid Space (5:21)

7. Moon Ra / Chords / Song of Search (12:48)

8. To the Runner (4:29)

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *