EL RACÓ DE LES OMBRES per Carles Bujosa

RICK WAKEMAN (II) Viatge al centre de la terra

 RICK WAKEMAN (II). VIATGE AL CENTRE DE LA TERRA

per Carles Bujosa. CARLES_BUJOSA

Journey to the centre of the earth” és el segon àlbum del pianista i compositor anglès Rick Wakeman, publicat l’any 1974 a través d’A & M Records. L’àlbum és un enregistrament en viu del segon de dos concerts el 18 de gener 1974 al Royal Festival Hall de Londres.

El concepte de l’obra es basa en l’homònima novel·la de ciència-ficció de Jules Verne. Wakeman actua amb l’Orquestra Simfònica de Londres, el Cor de Cambra d’Anglès, i un grup de músics acuradament seleccionats per a la seva banda. La narració de la història va córrer a càrrec de l’actor David Hemmings.

Com el cost de l’enregistrament de l’àlbum en un estudi era massa alt, es va decidir gravar-lo en viu. “Journey to the centre of the earth” va ser en general ben rebut pels crítics musicals. El disc va arribar a la capçalera de UK Albums Chart, el primer àlbum de A & M Records que ho va aconseguir, i va assolir el lloc número 3 en el Billboard 200 EUA. Va ser certificat d’Or per l’Associació de la Indústria Discogràfica d’Estats Units a l’octubre de 1974, i Wakeman va obtenir un Premi Ivor Novello i una nominació per a un Grammy. Un total de 14 milions de còpies de l’àlbum s’han venut a tot el món. L’any 1999, Wakeman va publicar una seqüela titulada “Retorn al Centre de la Terra”.

Wakeman va rebre ajuda de Will Malone i de l’arranjador Danny Beckerman amb la partitura. La versió original tenia una durada de 55 minuts, però va haver de ser reduït a causa de les limitacions de temps als discos de vinil. En la selecció dels músics per a la seva banda, Wakeman va triar la gent que solia tocar en un pub a Buckinghamshire anomenat Valiant Trooper  amb qui havia tocat de vegades  “ per divertir-se una mica en les tardes de diumenge … “ Va reunir, així mateix els cantants Ashley Holt i Gary Pickford-Hopkins, el bateria James Barney,  el baixista Roger Newell i el guitarrista Mike Egan, que ja havia tocat a “The six wives of Henry VIII

Que el disfruteu !

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *