GIPÓ

10.00

 

Categories: ,

Descripció

La cultura és un teixit d’expressions i què-fers que, capa a capa van construint una identitat, la qual, aquell qui vol, se la fa pròpia. En el cas de la música a Mallorca, mai han deixat de sonar, en la vida quotidiana, melodies característiques per a cada moment: feines, esbarjo, bressol o d’altres més poètiques, ja sigui per la seva funció primera, així com pel simple fet de fer música.
 
Tenim la sort de comptar amb aquest patrimoni per poder-lo emprar amb les nostres eines actuals.
Cançons i tonades que en un temps tenien una funció i avui li en donam una altra, però que al cap i a la fi són la mateixa peça. Com podria ser l’evolució d’un gipó cap a una camiseta, o l’evolució d’una arada estirada amb mules cap un tractor.
 
Tant la música, com el món rural, la cuina, la mar i d’altres disciplines han marcat un context cultural que ens identifica. Totes elles han hagut i sabut adaptar-se a la modernitat i a la globalització, integrant noves tecnologies i arts provinents d’altres cultures per a enriquir el patrimoni. La riquesa cultural resideix en el mestissatge. Qualsevol cultura li dona vida a una altra, sempre i quan no la trepitgi.
En aquest cas les cançons i tonades antigues s’han mesclat respectuosament amb una estètica moderna amb caire de Jazz. Al cap i al a fi, no feim res de nou ni pretenem recuperar res. És el nostre humil punt de vista d’un repertori que hem tengut a casa desde que hem nascut.

Que el que pertany al poble, sigui sempre del poble i emprat com aquest vulgui.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “GIPÓ”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *