ONA EDICIONS MUSICALS

ESTUDI DE GRAVACIÓ / RECORDING STUDIO

El paisatge sonor de la Mediterrània

33

ANYS

des de 1991

PAU CLADERA MARROIG. Reminiscències rurals

 

REMINISCÈNCIES RURALS

per a piano i flautes de bec

 

Pau Cladera Marroig, piano

Tabea Wink, flautes de bec

 

QUADERN I: RECORDS DEL CAMP

 

 Aquest és, possiblement, el quadern més evocador de tota l’obra. Els seus moviments, així com les melodies que inclouen, van exclusivament destinats a les feines del camp. Així, aquests tres primers moviments pretenen evocar una sensació antiga i vetusta, com la que es té en entrar en unes catacumbes o en una torre abandonada. Situen a l’espectador en un entorn vell, quasi sagrat, a mode de preludi de tota l’obra. A més, els suggerents títols d’aquest quadern converteixen la música en una proposta programàtica.

 

QUADERN II: RONDALLARI

 

 Canviem d’aire completament. El rondallari abandona l’aire sagrat i místic per aventurar-se en l’ambient narratiu i fantasiós dels contes més tradicionals de Mallorca: les rondalles. D’aquesta manera, entrem dins la secció més viva, lleugera i fresca de l’obra.

 

QUADERN III: CÀNTICS D’ ESTONA

 

 El tercer quadern ens torna a proposar un canvi en l’enfocament de l’obra. Abandona la narració i la fantasia i ens convida a escoltar tres adaptacions de tres cançons de diferents temàtiques. Els títols de cada moviment, en aquest cas, són homònims, és a dir, cada moviment té el títol de la cançó que versiona, i el títol d’un gènere musical al qual es podria adscriure tal moviment.

 

QUADERN IV: CELEBRACIONS

 

 Amb el darrer quadern, arriba el darrer canvi de Reminiscències rurals: hem deixat per al final les celebracions. Així, al llarg dels tres darrers moviments de l’obra, sonaran algunes de les tonades que es cantaven (i algunes encara es canten) durant aquestes festivitats.

 

 

 

 

 

 

 

 

© ona edicions musicals 2024     Son Serra s/n 07110 Bunyola. MALLORCA  Tf. 971 613 801