PAU CLADERA MARROIG. Reminiscències rurals

12.00

REMINISCÈNCIES RURALS per a piano i flautes de bec
Pau Cladera Marroig

Pau Cladera, piano

Tabea Wink, flautes de bec

 

QUADERN I: RECORDS DEL CAMP

Aquest és, possiblement, el quadern més evocador de tota l’obra. Els seus moviments, així com les melodies que inclouen, van exclusivament destinats a les feines del camp. Així, aquests tres primers moviments pretenen evocar una sensació antiga i vetusta, com la que es té en entrar en unes catacumbes o en una torre abandonada. Situen a l’espectador en un entorn vell, quasi sagrat, a mode de preludi de tota l’obra. A més, els suggerents títols d’aquest quadern converteixen la música en una proposta programàtica.

QUADERN II: RONDALLARI

Canviem d’aire completament. El rondallari abandona l’aire sagrat i místic per aventurar-se en l’ambient narratiu i fantasiós dels contes més tradicionals de Mallorca: les rondalles. D’aquesta manera, entrem dins la secció més viva, lleugera i fresca de l’obra.

QUADERN III: CÀNTICS D’ ESTONA

El tercer quadern ens torna a proposar un canvi en l’enfocament de l’obra. Abandona la narració i la fantasia i ens convida a escoltar tres adaptacions de tres cançons de diferents temàtiques. Els títols de cada moviment, en aquest cas, són homònims, és a dir, cada moviment té el títol de la cançó que versiona, i el títol d’un gènere musical al qual es podria adscriure tal moviment.

QUADERN IV: CELEBRACIONS

Amb el darrer quadern, arriba el darrer canvi de Reminiscències rurals: hem deixat per al final les celebracions. Així, al llarg dels tres darrers moviments de l’obra, sonaran algunes de les tonades que es cantaven (i algunes encara es canten) durant aquestes festivitats.

SKU: OECD74 Categoria:

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “PAU CLADERA MARROIG. Reminiscències rurals”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *