ONA EDICIONS MUSICALS

ESTUDI DE GRAVACIÓ / RECORDING STUDIO

El paisatge sonor de la Mediterrània

33

ANYS

des de 1991

FLAÜTÀRIA, nou CD de Xumeu Joan

premsa

 

 

 

Flaütària és un recull de sonades tradicionals d'Eivissa i Formentera, i de creació pròpia. un so contemporani de la flaüta, que manté les essències més mediterrànies i autèntiques de les Pitiüses.

 

XUMEU JOAN  és un músic autodidacte que ha begut de la música tradicional a casa seva, gràcies als seus pares Xumeu de na Pepa i Maria Escandell, que foren balladors, sonadors i cantadors, i que a la dècada de 1970 impulsaren la recuperació del folklore tradicional a Formentera.

De molt jove, Xumeu Joan va aprendre a sonar les castanyoles, el tambor i la flauta, i a ballar els balls tradicionals de Formentera. Als 13 anys, va començar a tocar la guitarra espanyola amb Pepe Guillemet i Xesc Escandell, i la guitarra elèctrica amb Michel Gérard.

Entre 1985 i 1988, Xumeu Joan va ser director del grup de ball Sa Colla de Formentera, i el mateix 1988 va fundar el conjunt de folk Aires Formenterencs, un grup de referència en l’àmbit de la música popular i tradicional de l’illa.

És autor del disc ‘Caramelles de Formentera’ (2009), una recopilació de les antigues caramelles de Nadal, i ha compost també nombroses bandes sonores per a diversos documentals de les Balears.

Actualment és professor d’instruments tradicionals a l’Escola Municipal de Música de Formentera.

© ona edicions musicals 2024     Son Serra s/n 07110 Bunyola. MALLORCA  Tf. 971 613 801